Klubnyheder
W1siziisijiwmjevmdivmdkvntnndhlpzhewzf9szwfkzxjib2fyzgjhbm5lcnnwb25zb3ixlnbuzyjdxq?sha=f504e6eb60b42b4a

Fodbold kan nedbryde den mur Trump vil bygge og meget mere

16. november 2016, 13.16

Når Skjold deltager som arrangør af fodboldfilmfestivalen Shoot! er det bl.a. for at vise at fodbold betyder noget. At det ikke bare er to hold der spiler mod hinanden men at lokalsamfundet også har glæde af aktiviteten.

På fredag kan du både se en god film og se betydningen af en fodboldklub for et omkringliggende samfund?

Det sker fredag kl.19. når vi viser dokumentaren ”Club Frontera” som fortæller, hvordan en fodboldklub har givet en by splittet af kriminalitet en ny og positiv identitet både indadtil og udadtil. I anledning af filmens danske præmiere gæster instruktøren Chris Cashman Skjold og stiller op til en snak efter filmen om fodboldklubbers potentiale til at samle individer og samfund.

Vold og bandekriminalitet var i lang tid det, den mexicanske grænseby Tijuana var kendt for. I dag har byen opnået en mere positiv identitet, som blandt andet har styrket byens bånd til naboen USA.
Den udvikling er i høj grad formet af det lokale fodboldhold Club Tijuana Xoloitzcuintles (også kendt som ’Xolos’), hvis succes har givet byens indbyggere et nyt sammenhold.

”Med alt det, der foregår lige nu i Amerikansk politik, hvor folk taler om at bygge større mure, fortæller denne historie om, hvordan man kan bryde de vægge og bringe lande sammen gennem kærligheden til fodbold” – forklarer Chris Cashman.

En forandring til det bedre
Xolos er strøget som en fodboldkomet ind i den Mexicanske Liga MX. De kvalificerede sig i 2011, og allerede i 2012 kunne de kalde sig Mexicanske mestre. En så hurtig vej til succes er aldrig set før i ligaens historie.

Før Xolos fik succes var byen mest kendt for at være Tijuana Kartellets fødested, som er et af de største og mest voldelige karteller i Mexico.

”Byen Tijuana har en turbulent historik og byen har aldrig før haft et hold i første division. Men Xolos’ succes har hjulpet byen med at forandre sig - til de bedre” – siger Chris Cashman.

Mere end en fodboldklub

”Club Frontera” er udvalgt som en del af festivalens tema, ’Mere end en foboldklub’, der undersøger fodboldklubbers betydning for det omkringliggende samfund. Det er det første af tre temaer Shoot! sætter spot på.

Festivalens andet tema, ’Idoldyrkelse og rollemodeller’, fokuserer på de omkostninger, det kræver at blive fodboldstjerne. Det tredje tema, ’Køn og Seksualitet’, kaster lys over kvinders og homoseksuelles position inden for fodboldkulturen.
Alt det kan du se når der hele lørdag d.19. vises 22 forskellige fodboldfilm i Prismen på Amager

Se mere på fodboldfilmfestival.dk

W1siziisijiwmjevmdivmdkvnzbjbtf5ztrpdl9za3lzy3jhymvyymfubmvyc3bvbnnvcjeucg5nil1d?sha=68b2c0c2de381f5b