Klubnyheder
W1siziisijiwmtkvmdevmtcvmndiem9ibxlnef9uexriyw5uzxj3zwjzag9wlnbuzyjdxq?sha=2bfb4384996a0ab7

Skjold får DBU ungdomslicens

15. maj 2020, 23.29

BK SKJOLD BLIVER LICENSKLUB:

Det er med stor fornøjelse – og en hel del stolthed – at vi kan fortælle, at DBU netop i dette øjeblik har offentliggjort, at BK Skjold i den kommende sæson vil være såkaldt licensklub som en ud af blot 47 klubber i Danmark. Det sker efter et langt ansøgningsforløb, hvor en gruppe medarbejdere og trænere i klubben har arbejdet intensivt med at få beskrevet og dokumenteret vores særlige Skjold-model og langt hen ad vejen også med at argumentere for, hvorfor vores model er et stærkt alternativ til den traditionelle opfattelse af “elite” og talentudvikling i mange andre klubber.

BK Skjold er af et udvalg under DBU blevet vurderet til 1 stjerne på en skala fra 1 til 5 stjerner, og kendetegnet for en 1-stjernet licensklub er blandt andet, at klubben er “struktureret og har investeret i sine yngste miljøer” og “har klare retningslinjer for børnemiljøet, trænermiljøet og hvordan trænerne skal agere og opføre sig”. Udvalget har blandt andet vurderet BK Skjold på vores overordnede strategi, vores organisation og struktur, vores arbejde med hold- og individuel udvikling, vores faciliteter og hvor mange spillere klubben de senere år har leveret til øverste niveau i Danmark og internationalt.

På det sidste parameter er der kun 21 klubber i Danmark, der præsterer bedre end BK Skjold! Samlet er den højst scorende licensklub i Danmark i sæsonen 2020/21 FC Nordsjælland, der som den første danske klub er blevet vurderet til 5 stjerner totalt set.

Betyder licensen så, at Skjold nu er en “eliteklub”? Nej, ikke i traditionel forstand. Vi har i ansøgningsprocessen valgt at være meget åbne om, at vi ikke ønsker at arbejde med selektering og frasortering af spillere på samme måde som i mange andre klubber, og vi tager vores “stjerne” som udtryk for, at DBU belønner os for at vælge vores egen vej og strategi, og det vil vi forsætte med. Og vi vil gerne anerkende DBU for at stå ved deres ord om, at licenssystemet først og fremmest skal belønne klubber med en klar strategi og organisation og sammenhæng mellem holdninger og handlinger. Vi havde faktisk regnet med, at vi skulle bruge flere år på at overbevise DBU om, at vores model på mange måde er ligeværdig med traditionelle elitemodeller.

I vores øjne kan Skjold-modellen både rumme det at give alle spillere - uanset niveau - et ordentligt tilbud både sportsligt og aktivitetsmæssigt og samtidig udvikle talenter i lange baner. Vi vil derfor tværtimod sætte endnu mere struktur på vores model og de kommende år også arbejde målrettet med at skabe en forbindelse fra de yngre børne- og ungdomsårgange, som vi har brugt mange kræfter på, og helt op i de ældre ungdomsårgange og til seniorniveauet. Vores stjerne giver os dog den umiddelbare fordel, at vi automatisk har mulighed for at blive indplaceret i en af de højeste DBU-rækker i aldersgrupperne U13-U15.

Til sidst blot en tak til de mange trænere og andre frivillige, der i det daglige udgør rygraden i BK Skjold. Skjold-modellen er i sig selv ikke noget værd, men alene i kraft af alle jer, der trækker i samme retning og netop har valgt Bk Skjold, fordi vi ikke er som alle de andre.

Tillykke til os allesammen!!!


W1siziisijiwmjevmdivmdkvnzbjbtf5ztrpdl9za3lzy3jhymvyymfubmvyc3bvbnnvcjeucg5nil1d?sha=68b2c0c2de381f5b