Klubnyheder
W1siziisijiwmjevmdivmdkvntnndhlpzhewzf9szwfkzxjib2fyzgjhbm5lcnnwb25zb3ixlnbuzyjdxq?sha=f504e6eb60b42b4a

Fotografier, fodboldunger og favoritten Frem

15. december 2020, 12.52

Et portræt af Jim Davidsen

Jim Davidsen er ansat i fleksjob i BK Skjold.

Hovedopgaven er at sørge for rent tøj til førsteholdene.

Tidligere spillede han også selv fodbold i klubben, bl.a. på Veteranholdet.

Men det er nu engang Frem, han altid har holdt med.

I weekenderne følger Jim ofte ungdomsholdenes kampe med sit Nikon spejlreflekskamera.

Ikke mange ved det, men udover fodboldspillere har han et andet yndlingsmotiv.

 

BAG SKJOLDET: En portrætserie af Rebecca Preisler Ahmad

 

Sporvogne? Hvad er der fedt ved dem? ”Min interesse for sporvogne startede, da jeg var 16 år. Min familie og jeg boede i Husum, og jeg skulle lige have lidt billeder af Linje 5 som sporvogn, inden det var slut. Jeg har fotograferet, siden jeg var barn. I starten var det mest familiebilleder - og så sporvogne. Jeg har billeder af sporvogne fra alle de byer, jeg har besøgt. Tusindvis. Lige nu er jeg ved at digitalisere alle lysbillederne. Det er noget af et arbejde,” fortæller Jim.

 

Vi er i vaskerummet i Skjolds Klublokaler. Dem kender Jim hver en krog af, for han har været med, fra boldklubben indtog adressen i 1997. Tidligere var han ansat på fuldtid, i forskellige ordninger. Det var dengang økonomien var dårlig, og det kunne flyde med uåbnede regninger på kontoret. Jim har også oplevet at blive opsagt i en periode, hvor klubben var konkurstruet. Men han er altid vendt tilbage igen. Så det var ”rigtigt kedeligt” i foråret, hvor klubben var lukket ned pga. Corona.

For tiden fylder Jim vasketromler, tømmer tørretumblere og cykler af og til lidt ærinder, f.eks. efter kontorartikler eller mad, fast hver onsdag og fredag formiddag. Præcis hvor mange timer går han ikke så meget op. Han bliver, til der ikke længere er brug for ham. Som han siger:

 

”Det er det bedste ved at arbejde i Skjold. Friheden. Der er ingen, der kontrollerer og tæller timer, så længe man passer sit arbejde”. Sådan var det ikke i på DSB, hvor han før i tiden havde fast job på billetkontoret. Den eneste ulempe er, at han ikke længere kan køre gratis med toget. 

 

Mange gode minder

 

I gasbetonreolen, helt oppe på øverste hylde, har Jim en kasse. Han trækker plasticboksen ned og viser indholdet frem. Man fornemmer en vis stolthed over det laminerede gruppefoto af ”1. Lilleput 2006” - årgangen med påskriften ”Tak for støtten” og signaturer af bl.a. Yussuf Poulsen, Pierre Emil Højbjerg og Kasper T, forsvarsspiller på Skjolds nuværende 1.herre. Iblandt de skattede minder er også et diplom for ”Mest trofaste tilskuer til 1. drenges kampe”. Og så er der billedet af ”BK Skjold 96, U.15”-holdet, der betyder noget helt specielt:

   

”Lige dét hold har jeg fulgt særligt meget”, forklarer Jim: ”Jeg var med på deres udlandsture, bl.a. til Bristol og London i England”. Det er ikke eneste gang, Jim har været med et af Skjolds ungdomshold på eventyr ud i Europa. Også venskabsklubben Moratalaz i Spanien har han været med på besøg hos. At rejse holder han i det hele taget meget af, jævnligt går kursen mod Spanien eller Berlin. Det legendariske julemarked i Tysklands hovedstad har han dog erkendt, at han må undvære i år: ”Den slags bliver der jo ikke noget af, desværre”.   

 

Jim tjekker uret på sin mobil. Det første hold vaskemaskiner er kørt færdig. Et nyt skal over. Når træningstøjet har været i tørretumblerne, bærer Jim alle spillerdragterne op i omklædningsrummene. Lægger han det så også sammen? Nej, nej, det det gør han alligevel ikke. Selv for førsteholdsspillerne er der en grænse. Der er levering lige til bænken, men spillerne må selv stikke hovedet i vasketøjskurven og finde deres egen trøje.

W1siziisijiwmjevmdivmdkvnzbjbtf5ztrpdl9za3lzy3jhymvyymfubmvyc3bvbnnvcjeucg5nil1d?sha=68b2c0c2de381f5b