Klubnyheder
W1siziisijiwmtkvmdevmtcvmndiem9ibxlnef9uexriyw5uzxj3zwjzag9wlnbuzyjdxq?sha=2bfb4384996a0ab7

Danmarks første kunstneriske leder i en fodboldklub - naturligvis i Skjold

1. januar 2019, 12.53

Skjold skyder 20019 igang ved at engagere Danmarks første kunstneriske leder i en fodboldklub.

Fra idag er Frank Altschul Jensen engageret til at stå i spidsen for kunstneriske tiltag i klubben.
Med engagementet af Frank Altschul Jensen ønsker vi at give vores medlemmer og gæster nogle anderledes oplevelser, der forhåbentlig kan skabe refleksion.

Fodboldklubber er generelt meget endimensionelle omkring fodbold. Det ønsker vi at ændre. Skjold vil skabe en urban fodboldklub, som afspejler København, og som kan bygge bro mellem sport, kunst, kultur og socialt arbejde.

Hidtil har der været fokus på at lægge en social dimension ind i foreningens aktiviteter. Det er bl.a. sket ved en række samarbejde om udsatte unge, aftjening af samfundstjeneste og fleksjob og inddragelse af andre ikke foreningsvante grupper.

Nu er tiden kommet til at lægge et nyt lag på det kulturelle arbejde i Skjold, hvor vi tidligere har været med til at starte fodboldfilmfestivalen Shoot, www.shootfestival.dk  og haft fodboldtalks ved festivalerne Golden Days og København Læser.

Kunsten kommer ikke på banen, og vi kommer ikke til at danse fodbold, men kunsten vil blive brugt til at give nye oplevelser udenfor banen og udvikle foreningslivet på områder, vi ikke er vant til at arbejde med.

Frank Altschul Jensen er optaget af krydsfeltet mellem kunst og fodbold. Som udøvende kunstner har han siden 2001 udelukkende arbejdet med kunsten ud fra dette perspektiv. Siden 2017 har han siddet i bestyrelsen for SHOOT!  Desuden driver han netgalleriet torpedo18.dk - website for svært tilgængelig samtidskunst.

W1siziisijiwmjevmdivmdkvnzbjbtf5ztrpdl9za3lzy3jhymvyymfubmvyc3bvbnnvcjeucg5nil1d?sha=68b2c0c2de381f5b