Klubnyheder
W1siziisijiwmjevmdivmdkvntnndhlpzhewzf9szwfkzxjib2fyzgjhbm5lcnnwb25zb3ixlnbuzyjdxq?sha=f504e6eb60b42b4a

Plads til forskelligheder

28. december 2020, 19.10

Et stort skridt ind i 2021.

Vi udvider arbejdet for at få psykisk sårbare og socialt udsatte ind i foreningsfællesskabet.


Efter at have skabt et godt samarbejde med Recovery Bulls tager vi i BK Skjold i 2021 endnu et skridt på det sociale område og indgår i et bredt samarbejde med OMBOLD, Kbh.Kommune samt B1908 og Nørrebro United og tre sociale tilbud.


Sammen har vi fået midler til et treårigt metodeudviklingsprojekt, der har til formål at inkludere psykisk sårbare og udsatte målgrupper i foreningsidrættens fællesskaber som spillere og frivillige.
Det skal ske gennem aktiviteter i fodboldklubberne, der tager hensyn til de udsatte spillers livssituation og sociale funktionsniveau.

I Bk Skjold vil vi tage vores sociale ansvar alvorligt, og der skal være plads til forskelligheder – også socialt udsatte mennesker, der måske har svært ved at betale kontingent eller har nogle sociale udfordringer.
Det er bare ikke altid muligt at skabe de mest optimale betingelser for udsatte i en klub, der er baseret på frivillighed.
Derfor er samarbejdet vigtigt.
Jeg glæder mig til at komme i gang med projektet og afprøve forskellige måder til, hvordan vi kan åbne vores klub endnu mere op.


Socialborgmester Mia Nyegaard

”Udsatte og mennesker med psykisk sygdom er langt oftere ramt af ensomhed og social isolation end resten af befolkningen” fortæller Mia Nyegaard (B) socialborgmester i København og fortsætter. ”Idræt og foreningsliv, hvor fællesskabet er i fokus, er en rigtig god måde at skabe nye sociale relationer og give deltagerne et betydeligt socialt, sundhedsmæssigt og personligt udbytte. OMBOLD har altid haft en høj stjerne hos mig, og jeg glæder mig til at følge det nye projekt.”

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde er glad for, at der er etablereret et bredt samarbejde mellem aktører inden for idrætten og det sociale område.

”Flere skal ind i de sunde fællesskaber. Men socialt udsatte kan have svært ved at finde vej til foreningslivet og idrætsfællesskaberne, og det skal dette projekt være med til at ændre. Fodbold er nemlig fællesskab, socialt samvær og sved på panden. Samtidig er det målet, at fodboldprojektet skal skabe nye metoder til at styrke samarbejdet mellem de sociale tilbud og idrætsforeningerne,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Også OMBOLDs direktør Martin S. Pedersen er begejstret og ser et kæmpe potentiale i samarbejdet.

” Vi ved af erfaring at fodbolden og det fællesskab der følger med, gør en kæmpe forskel i hverdagen for udsatte mennesker og er med til at få dem ud af ensomhed. Det er dog ikke noget der sker af sig selv og kræver at de udsatte målgrupper får lidt hjælp med på vejen. Med det brede samarbejde mellem foreningsidrætten, kommunen og sociale aktører, der har den daglige kontakt til målgruppen er jeg overbevist om at vi kan få skabt optimale betingelser for inklusion af mennesker i udsatte positioner i foreningslivets fællesskaber. ”


Det skal nok blive godt

W1siziisijiwmjevmdivmdkvnzbjbtf5ztrpdl9za3lzy3jhymvyymfubmvyc3bvbnnvcjeucg5nil1d?sha=68b2c0c2de381f5b